Thursday, 27 August 2009

Keletihan

Keletihan teramat sangat. Beberapa hari yang sebuk. Kelmarin ke KL, yang sememangnya bukanlah tempat yang disukai (teramatlah sebuk dan menyesakkan, serta menyebabkan otak berserabut - tiada ketenangan )

Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Walaupun mula bergerak hampir tengah malam, menuju KLIA dan berada di situ untuk beberapa jam. ( Thanks Mak Iti and Amir for making everything went on smoothly).

The departure went on smoothly ( 'though the agent and the sponsor could have done better, perhaps by organising the whole thing more systematically, for example use a hailer and and not simply shouting or rather whispering? , and select someone to be the leader for the group. And perhaps do have some kind of doa' because I remember when the 24 of us were about to leave many years ago for NZ - di zaman jahiliyah dulupun ada yang membacakan doa')

Apapun syukur kepada Allah , tiada yang tidak diingini berlaku, (Kesian Pak Cu yang dah tak larat jalan jauhpun berbesor hati nak menghantor cucu saudaranya ke airport ,Terima kasih. Tahun depan kalau umor panjang boleh ikut lagi.)

Perjalanan balik Kuale yang lama, bersahur dan Subuh di RnR. Fooh, hari yang panjang dan lepas tu lepak dan tidur. Macam jet lag le pulak. Bila bangun buka blog, tengok depa pun sudah sampai di Doha...

4 comments:

ME, UNVEILED said...

kak ummiaiman..bila anak balik malaysia balik? nak kirim fridge magnet la

imanshah said...

Semua sebab kemajuan...sana sini cepat je..selamat berpuasa kak

ummuaimi said...

Me,Unveiled : Lambat lagi kot,nt year insyaallah.fridge magnet tu ,later once she dah settle i ask her to post some. Just tell me the details later. insyaallah.

Imanshah: Yes, kemajuan mempercepatkan komunikasi dan perhubungan but jangan lupa pesan Rasulullah, apabila semuanya menjadi semakin cepat dan dekat bermakna kiamat semakin hampir....
Apapun selamat berbuka dan wah! berseronok sakan ye bercuti di Melaka.

captain viking said...

i dread d day i will have to send my gal off...gotta pujuk hati..life goes on.. at lis i have frens in school who r in d same boat..