Saturday, 18 September 2010

Raya Notes



Salam Eidul Fitri to all. Maaf zahir dan batin. Not too late I guess. Al maklum, sebuk di sana dan sebuk di sini, tak sempat nak menulis.

Many things happened in these past few weeks and days. Mmm... nak cerita semua tak larat lah pulak. Well. raya tahun ni meriahlah rasanya. I performed my solat idul fitri kat depan rumah je, 'cos PAKAT tahun ni organised solat hari raya kat situ. Unexpected betul, ramai turned up, sampai the nearby surau where they normally perform the jamaah lengang....

My house jadi centre for family gathering, Alhamdulillah. seronok sangat.

Cuti hari raya seminggu, adoii , packed. Either kita pergi ke sana dan kesini or kita menerima tetamu. Masak-masak or bila dah tak sempat kita ke kedai je.... he,he,he.

Oh.... telefon meragam pula sehingga ada sahabat lama yang bercadang nak singgah raya gagal berhubung.. Kena tukar kad baru lah pulak.

Fasal mercun; I can't stand the sound, blasting like anything, memecahkan telinga. Dah kaya sangat,buang duit sehingga mengganggu ketenteraman orang. How I wish pada masa tu budak yang main dan membaling mercun tu tercedera sana-sini, kot baru nak sedar dan serik. Selamat lah pulak tak berlaku apa-apa, tu yang makin galak membaling mercun bola yang bunyinya macam 'bom' tu.

Yang sedih, hari raya kedua, ada kematian, anak jiran. Kemalangan kereta a few weeks before raya, meninggalkan anak-anak yang masih kecil.

Ha,ha , selepas seminggu raya, back to school on Friday. Lengang..... bebudak masih raya mood...and teachers tooo he,he,he...

Selamat Hari Malaysia juga....... not too late juga kan...

1 comment:

imanshah said...

selamat hari raya kak